Voorbereiden

Je leeft tijdens de zwangerschap erg uit naar de uitgerekende datum. Rond die tijd gaat jullie kindje geboren worden. Dit is een erg spannende periode van geduld en enorme spanning wanneer dit toch gaat gebeuren. Maar ook hoe het gaat gebeuren… een bevalling is een moment in het leven van een vrouw waar we meestal toch wel een beetje een voorstelling hebben gemaakt. Het is daarom belangrijk dat je er goed op bent voorbereid zodat je zo zeker mogelijk aan de bevalling kunt beginnen. Uiteraard heb je ons om je hierin goed te begeleiden. Het is belangrijk dat als je straks bevallen bent je zo goed mogelijk terugkijkt op de bevalling, of die nou vlot verliep of niet was wat je jezelf ervan had voorgesteld.

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op zowel de bevalling en op alle veranderingen als de baby er straks is.

 

Een bevalplan

We gaan je tijdens de controles over van allerlei belangrijke zaken omtrent de bevalling informeren en we zullen je ook vragen een bevalplan te maken. In dit plan kun je jullie wensen ten aanzien van de bevalling opschrijven. We bespreken deze wensen en je bewaart het bij je zwangerschapskaart. Lees hier meer over een bevalplan.

Ook zijn er diverse folders die je kunnen helpen bij de voorbereiding op de bevalling. Je kunt ze hieronder openen.

Jouw bevalling, hoe bereid je je voor?

Jouw bevalling, hoe ga je om met pijn?

Jouw bevalling, welke houding past bij jou?

 

Voorlichtingsavonden in het Moeder en Kind Centrum

Er zijn voorlichtingsavonden in het Moeder en Kind Centrum in samenwerking met meerdere diciplines. Verloskundigen uit de huispraktijken, verloskundigen en verpleegkundigen uit het Moeder en Kind Centrum en kraamverzorgsters verzorgen deze avond.

Deze zijn elke 2 weken klik voor de data hier.

Door de Corona zijn de voorlichtingsavonden komen te vervallen maar we hebben deze online voor jullie. klik hier

Zwangerschapcursussen
Als je een zwangerschapscursus wilt volgen om je voor te bereiden op de bevalling kun je in de regio verschillende cursus vinden.