Corona virus

Ivm alle nieuwe ontwikkelingen rondom het Corona virus, hebben wij de volgende nieuwe adviezen vanuit onze beroepsvereniging gekregen die wij vanaf heden gaan opvolgen. Wij nemen deze maatregelen niet alleen om u als zwangere, maar ook om andere aanwezigen in het Moeder en Kind Centrum en ons als zorgverleners te beschermen.

Wij brengen u u hier via onze website, sociale mediakanalen en email van op de hoogte.

Lees dit bericht dus aandachtig door.

Intakes zullen telefonisch gaan plaatsvinden. Heeft u een combinatie afspraak van een echo en de intake dan zullen wij u bellen over de echo afspraak.

Tevens wordt voor zolang nodig het controleschema aangepast, waardoor er minder en kortere contactmomenten zullen zijn. Uw afspraak kan dus door ons worden verzet. In dat geval wordt u door ons gebeld. Hoort u niks van ons dan blijft de afspraak staan.
Wij zullen het contact moment beperken tot het meten van de bloeddruk en het uitwendig onderzoek. Heeft u meerdere vragen dan zullen wij met u hiervoor een telefonische afspraak maken.

Bent u verkouden, hoest of niest u en/of heeft u koorts dan vragen we u dringend de afspraak te verzetten tot u tenminste 24 uur klachten vrij bent. Bel in dat geval met onze assistente tussen 8 en 13 uur om uw afspraak te verzetten.

Komt u wel naar een controle; kom dan alleen!! Dus zonder partner en/of kinderen, zo blijft de wachtkamer zo leeg mogelijk.

Bij binnenkomst verzoeken wij u om uw handen te wassen voor u de spreekkamer in gaat.

Houd het spoednummer a.u.b. vrij voor spoedtelefoontjes, dus bij niet dringende vragen belt u de assistente.

Met betrekking tot de kraambedden: medisch noodzakelijke bezoeken gaan door, de rest zal telefonisch plaatsvinden.

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat gezonde zwangeren meer risico lopen op een infectie met COVID-19 of dat het verloop bij zwangere vrouwen anders is dan bij de algehele populatie. De data hieromtrent is nog beperkt dus mochten er veranderingen zijn dan informeren we u hierover.

Meer informatie kunt u op de volgende sites vinden:

https://www.bravisziekenhuis.nl/over-bravis/laatste-nieuws/bravis-bereidt-zich-voor-op-mogelijke-verspreiding-van-het-coronavirus

https://youtu.be/6rqpRq7nk08

www.rivm.nl/covid19

Ook wij, als verloskundigen, begrijpen dat dit ingrijpende maatregelen voor u zijn maar we proberen met zijn allen zo goed mogelijk met de situatie om te gaan. Hopelijk zijn deze maatregelen van korte duur. Bedankt alvast voor uw medewerking en begrip.