Kinderwens

Wil je graag zwanger worden? Of wil je er wat meer over weten? Dan kunnen jij en je partner bij ons op het kinderwensspreekuur terecht. Tijdens een gesprek bekijken we de gezondheid van jou en je partner en geven we leefstijl adviezen. Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed om zwanger te raken en is van groot belang gedurende de zwangerschap. Een afspraak kan ingepland worden via onze assistente. Ter voorbereiding op het gesprek willen we je vragen de zwangerwijzer in te vullen, zie hiervoor de volgende website: http://www.zwangerwijzer.nl/

In de meeste gevallen wordt dit gesprek door je verzekeraar vergoed, zo niet dan nemen wij deze kosten voor onze rekening.

Al voor de zwangerschap beginnen met foliumzuur? Belangrijk!

Foliumzuur is een vitamine die het risico verkleind op het krijgen van een kind met een open rug, open gehemelte of open buik. De aanbevolen dosis is een tablet van 0.4 of 0.5 mg per dag. Je kunt hier het beste mee beginnen vanaf 4 weken voordat je zwanger bent tot minimaal 10 weken zwangerschap. Als je foliumzuur tot ongeveer 12 weken zwangerschap gebruikt dan weet je zeker dat je voldoende hebt ingenomen. Foliumzuur is zonder recept te verkrijgen bij de apotheek, drogist of supermarkt.

Voor vragen kun je ons altijd bellen op nummer 088-7067016