Hoe gaat dat, borstvoeding geven?

Heb je voor het geven van borstvoeding gekozen dan zal de kraamverzorgster je hier in begeleiden. Zij kan advies geven over het aanleggen van je kindje etc. Mochten er toch problemen optreden en biedt onze hulp ook geen uitkomst dan kan er hulp ingeroepen worden van een zgn. lactatiekundige.

 

Voordelen van borstvoeding:

Moedermelk beschermt tegen ziektes en infecties.
Baby’s die borstvoeding krijgen, ontwikkelen in hun latere leven minder vaak diabetes, hartaandoeningen, eczeem, astma en andere allergische aandoeningen.
Borstvoeding heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen. Onderzoek toont aan dat kinderen die borstvoeding krijgen een betere visuele ontwikkeling en een scherper gezichtsvermogen hebben.
Goed aan de borst

Sommige baby’s drinken meteen goed aan de borst; anderen hebben tijd nodig. Ook als moeder leer je hoe je je baby het beste aan de borst laat drinken. De eerste weken zijn een oefenperiode.

De eerste voedingen

Een positieve eerste borstvoedingservaring is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van een goed drinkpatroon door de baby, ook voor de moeder geeft het vertrouwen in haar eigen kunnen.

 

Wil je meer weten over borstvoeding klik dan hier

 

Aangezien er door de Corona geen borstvoedingsavonden gegeven worden is er hier een online door een. klik hier