Leefstijl en adviezen

 

Voeding

Tijdens de zwangerschap is het vooral belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Zo krijgt je baby de voedingsstoffen binnen om te groeien. Voedingsstoffen zijn eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.  Kies verspreid over de week voor verschillende soorten groenten en fruit. Het is ook goed om af te wisselen tussen vlees, vis en vleesvervangers.

Toch zijn er een aantal producten die je beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap omdat daar stoffen, bacteriën of een overdosis aan vitaminen in zitten die schade aan het kindje kunnen geven.

Advies is dus:

geen rauw vlees eten of rauw melkse kazen “au lait cru”

geen leverproducten, roofvis of vacuüm voorverpakt gerookte vis

groene groentes goed wassen

in de tuin werken met handschoenen en bij het schoonmaken van de kattenbak ook handschoenen aan

 

Voor een uitgebreid advies en juiste informatie verwijzen wij je naar de webstie van het voedingscentrum klik hier.

 

Roken, alcohol en drugs

Bij alledrie luidt het advies: niet doen of stoppen! Omdat in deze drie producten veel schadelijke stoffen zitten die ervoor zorgen dat de groei van jullie kindje zeer belemmerd wordt. Deze schadelijke stoffen gaan door de placenta heen.

Lees de folder:”Wat je moet weten over alcohol en roken

 

Medicijngebruik

Slik niet zomaar medicijnen als je in verwachting bent. Hetzelfde geldt voor homeopatische- of natuurgeneesmiddelen. Dat ze van natuurlijke oorsprong zijn betekent niet per definitie dat ze onschadelijk zijn. Het beste is eerst te overleggen met ons of de apotheker.

Kijk op de website van apotheek.nl voor extra info

 

Koortslip

Een koortslip wordt veroorzaakt door het voor de baby gevaarlijke herpes virus. Laat daarom nooit iemand die op dat moment een koortslip heeft bij de baby. Blijf dus altijd voorzichtig met een koortslip. Komt een koortslip voor bij vrienden of familie of heb je zelf wel een een koortslip meldt dit dan altijd aan ons.